Motoros napellenző

Motoros napellenző, napellenző motorok

Napellenzőinket motoros mozgatással is rendelhetik. A motor maximálisan a kényelmet, az eleganciát és a biztonságot szolgálja. Napellenzőink rendelhetők rádiós avagy kapcsolós kivitelben, kiegészítőként szélérzékelővel.

Napellenzőinkre 1 év garanciát biztosítunk!

 

Motor árlista:

Kapcsolós Motor: 65 000,- Ft / db -tól
Kapcsoló: 2 500,- Ft / db -tól
Távirányítós motor: 76 000,- Ft / db -tól
1 csatornás Távirányító: 5 700,- Ft / db -tól
5 csatornás Távirányító: 9 500,- Ft / db -tól
15 csatornás Távirányító: 15 000,- Ft / db -tól
Szélérzékelő: 47 000,- Ft / db -tól
Dryvit esetén kiemelés: 3 500,- Ft / db -tól

 

 

 

Napellenzőinket csőmotorokkal motorizáljuk. A csőmotort a napellenző ponyvahengerébe szereljük, így abból semmi nem látszik.


A napellenzők ponyváját a világszerte ismert  sattler  cég által gyártott textíliákból méretre készítjük.Tekintsék meg aktuális napellenző-színmintáinkat:

 

színminta-01 színminta-02 színminta-03 színminta-04

 

színminta-05 színminta-06 színminta-07 színminta-08

 

színminta-09 színminta-10 színminta-11 színminta-12

 

színminta-13 színminta-14 színminta-15 színminta-16

 

színminta-17 színminta-18 színminta-19 színminta-20

 

színminta-21 színminta-22 színminta-23 színminta-24

 

színminta-25 színminta-26 színminta-27 színminta-28

 

színminta-29 színminta-30 színminta-31 színminta-32

 

színminta-33 színminta-34 színminta-35 színminta-36

 

színminta-37 színminta-38 színminta-39 színminta-40

 

színminta-41 színminta-42 színminta-43 színminta-44

 

színminta-45 színminta-46 színminta-47 színminta-48

 

színminta-49 színminta-50 színminta-51 színminta-52

 

színminta-53 színminta-54 színminta-55 színminta-56

 

színminta-57 színminta-58 színminta-59 színminta-60

 

színminta-61 színminta-62 színminta-63 színminta-64

 

színminta-65 színminta-66 színminta-67 színminta-68

 

színminta-69 színminta-70 színminta-71 színminta-72

 

színminta-73

 
 Árajánlatkérés

Név *:
E-mail: *:
Termékrészletezés/Megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Motoros napellenzőinket NHK-s motorral kínáljuk,mely típus kézi vészhajtó karral is rendelkezik !

Kiegészítőként rendelhető szél és rezgés érzékelővel.


 

    BASIC Napellenző:


A legkedveltebb napellenző. Szerelhető homlokzatra vagy szarufára, eresz alá is. Működtethető motorral vagy kézi hajtókarral. Maximális szélessége akár 10 méter is lehet. A szélességtől függően 2 - 4 db karral készül. A karok hossza 1,50 - 3,50 méterig változhat. A szerkezet egy 40x40 -es horganyzott acél zártszelvényre épül. Ezt a zártszelvényt alumíniumöntvény konzolok rögzítik a fogadószerkezethez. Szintén ide csatlakoznak a karbillentők és a hengertartók is. A hengertartók a ponyvahengert tartják. Ez a 70mm átmérőjű horganyzott acél csõ fogadja az árnyékolóponyvát. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, illetve ezekkel 0 - 90 fokig állítható a ponyva lejtése. A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tarja mindenkor feszesen. Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szekezetet a környezeti hatásoktól.

Termékismertető:

   A Basic típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók,melyek felszerelhetők homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 2 m -től 10 m-es
szélességig egyben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1500, 2000, 2500,3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek. A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral, 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan 2 vagy 3 karral, 6 és 8 m között 3 karral,8m felett 4 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekből kétféle billentő típus van, az egyikkel 0 – 75 fokig, a másikkal 13 - 90 fokig állítható a ponyva lejtése.Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az alábbi ábra és táblázat tartalmazza a lejtőszögeket és az ezekhez tartozó kinyúlás értékeket. Az ajánlott minimális lejtőszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt.A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet feszíti ki a napellenző ponyvát amennyit a tengelyről a hajtóművel letekerünk, és tarja mindig feszesen. Ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez, a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat. 7 méteres szélesség felett csúszó bölcső és végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkarokéval azonos, 4,5-5 méter között plusz egy konzol kerül beszerelésre. A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm,1mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.A henger forgatását 1:10 áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével. 8 méteres szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hő védelemmel.
A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre színterezettek. A fentiekben részletezett fémszerkezetre húzható hagyományos dralon,
vagy PVC vászon is. A ponyvák gombásodás elleni szerrel vannak impregnálva, a víztartó képességük 350 vomm. A ponyvákat csak vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy hosszabb tárolási intervallum előtt (tél) meg kell szárítani. A vászon élettartama a betartott utasítások mellett akár 8 – 10 év is lehet. Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól.A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják. A ponyvát mindig a tengely tetejének irányában kell feltekerni, ellenkező esetben a ponyvára eső falevél, vagy egyéb szennyeződés a ponyva menetei közé szorul. Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli. A szerkezet 35 – 45 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros
szélérzékelővel védeni kell. A viharkárokból adódó károsodás nem garanciális meghibásodás.


Sattler napellenző ponyva - a napsugarak fényéről és árnyékáról


Azért, hogy Ön a Napot, a nyarat és a friss levegőt zavartalanul élvezhesse, mi már régóta foglalkozunk a napellenzők egyik fontos tulajdonságával, az UV védelemmel. Az érezhető klímaváltozás következtében az UV sugárzás drámaian megnőtt és ezzel együtt nő a sugárzás későbbi következményeinek (bőrelszíneződések, bőrrák) veszélye is. Ha most azt gondolná, hogy az árnyék kielégítő védelmet nyújt, ki kell ábrándítanunk, mivel éppen nem megfelelő textíliák árnyékában lehet az UV sugárzás jelentősen egészségkárosító hatású. A mi saját HighTex követelményünk megfelelően minden textíliánkat erős UV védelemmel láttuk el, amelyet az ARGE (a berni Svájci Rákliga Bőrgyógyászati Egyesület) tanúsít. Ez a 801-es tanúsítvány minden egyes anyagnál pontosan megadja, hogy a direkt napsugárzás hatására mennyivel növekszik a bőr saját védekezési ideje. Itt már egy alacsonyabb, pl: „40” besorolású anyag is az UV sugárzásnak több mint a 95%-át kiszűri.

Most már megnyugodhat: a Sattler anyagok alatt nem csak a pihenés kényelmes és kellemes, de a napfényt beengedve megfelelő védelemben szembe is nézhet vele. A folytatódó klímaváltozásra való tekintettel ez igazán biztonságos.


napellenzőnapellenző


 Karok száma a szélesség függvényében:


8,01m - 10,00m                   4 kar
6,01m - 8,00m                     3 kar
2,50m - 6,00m                     2 kar
5,00 - 6,00 méterig             3 karral is

° Választható karhosszak [m]:


1,50 2,00 2,50 3,00 3,25 3,50


Napellenzők

Kezdőoldal