Adatkezelés

Amikor Ön a
http://redony-ajto.hu

weboldal (továbbiakban Weboldal) szolgáltatásait igénybe veszi, egyúttal a saját adatait is átadja, melyeknek egy része automatikusan (IP cím, böngésző típus), más része pedig az Ön hozzájárulásával (űrlap kitöltése) kerül rögzítésre. Az Ön személyes adatait a honlap tulajdonosa törvényesen és tisztességesen kezeli, a hatályos jogszabályi előírásokat betartva és a nemzetközi adatvédelmi normák szabályait követve.

A Webes felületek a felhasználók adatainak védelmét minden alkalmazásnál, eljárásnál és adatátviteli, tárolási módszernél szem előtt tartja. Ez alapján mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról. Személyes adat minden olyan információ, amely alapján a felhasználó közvetve vagy közvetlenül azonosítható, különösen a név, lakcím, azonosító jel, email cím.
Nem kerül átadásra harmadik félnek olyan információ – a felhasználó beleegyezése nélkül, – amiből a felhasználó személyazonossága hitelt érdemlően helyreállítható. A felhasználók adatait minden esetben megőrizzük és mindent megteszünk szervezeti és technikai részről egyaránt az adatok biztonságának érdekében. Felhasználóink személyi adatait nem fenyegeti veszély az oldalak megtekintésekor.

AZ ÖN JOGAI, TÁJÉKOZTATÁS KÉRÉSE

Az Ön kérésére a szolgáltató tájékoztatást ad az Önre vonatkozó és a szolgáltató által kezelt, illetve a szolgáltató (vagy a szolgáltató által megbízott adatfeldolgozó) által feldolgozott adatairól. Így azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatásra irányuló feladatait a szolgáltató az Ön kérésének kézhezvételéről számított 14 (tizennégy) napon belül teljesíti. Tájékoztatás kérése elektronikus levél formájában a szolgáltató elektronikus levelezési címére írt levéllel lehetséges:
Email: arnyved@gmail.com

HELYESBÍTÉS

Amennyiben Ön vagy a szolgáltató észleli, hogy az általa kezelt személyes adata pontatlan, hibás, vagy egyéb okból nem megfelelő, akár az Ön kérésére, akár a szolgáltató saját intézkedése folytán a szolgáltató a hiányos/hibás adatokat pontosítja.

TÖRLÉS

Bármikor kérheti személyes adatai végleges és helyreállíthatatlan törlését akkor, ha az adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli a szolgáltató. A szolgáltató vagy az Ön jogos érdeke, továbbá a kötelező jogszabályi tárolási és őrzési kötelezettségek teljesítése érdekében történő adatkezelés esetén a szolgáltató nem tudja az Ön adatait törölni. A szolgáltató az adatkezelés céljának megszűnésével egy időben a személyes adatot törli. Szintén törli a szolgáltató az adatot, ha bebizonyosodik, hogy az adatok kezelése valamely okból jogellenes, illetőleg akkor is, ha annak törlését hatóság vagy bíróság jogerősen elrendeli.

ZÁROLÁS

Ön bármikor kérheti, hogy az Ön által a szolgáltató részére megadott adatok egyes részei, illetőleg valamennyi adat tekintetében az adatfeldolgozás korlátozva legyen. A szolgáltató az adattörlésre irányuló kérelme esetén nem törli, hanem zárolja az adatot akkor, ha az adattörlés az Ön jogos érdekét sértené. A zárolt adatokat a szolgáltató csak addig kezeli, ameddig a zárolásra okot adó cél fenn áll, azt követően a zárolt adatok is törlésre kerülnek.

HOZZÁJÁRULÁS VISSZAVONÁSA

Önnek bármikor joga van arra, hogy a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását visszavonja. A hozzájárulás visszavonását elektronikus levél formájában szolgáltató elektronikus levelezési címére írt levéllel teheti meg:
Email: arnyved@gmail.com

A HATÓSÁGHOZ TÖRTÉNŐ PANASZ BENYÚJTÁSÁNAK JOGA

Ön az adatkezeléssel kapcsolatos panaszát jogosult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére benyújtani:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Weblap: https://naih.hu
Panaszbejelentés online: https://naih.hu/online-uegyinditas.html
Panaszbejelentés levélben: 1125 Budapest, Erzsébet fasor 22/c

BÍRÓSÁGHOZ FORDULÁS JOGA

Ön az adatkezeléssel összefüggésben jogosult bírósághoz fordulni. A perre a Törvényszék illetékes, Ön választása szerint a szolgáltatóval szembeni keresetlevelét az Ön lakóhelye szerinti bíróság részére is benyújthatja. A kérelmét a bíróság soron kívüli eljárásban bírálja el.

AZ ADAT FORRÁSA

Az Ön személyes adatait a szolgáltató részére a Kapcsolati űrlapot kitöltő személy szolgáltatja. Amennyiben a Megrendelés nem Öntől érkezett, a szolgáltató ennek észlelése esetén, illetőleg ha Ön jelzi ezt, akkor a kérelmére azonnal törli a jogszerűtlenül a szolgáltató részére benyújtott adatlapot, annak teljes adattartalmával együtt.

ADATBIZTONSÁG

A szolgáltató minden tőle elvárható módon és rendelkezésére álló technikai eszközzel igyekszik az adatok biztonságát garantálni, ennek érdekében minden szükséges lépést megtesz, ennek körében az adatokhoz való hozzáférést szigorúan korlátozza.

KIK HASZNÁLJÁK AZ ÖN ADATAIT?

Tárhely szolgáltató: IP cím esetében fizikai adattárolás történik.
A tárhely szolgáltató adatkezelési tájékoztatását részletesen az alábbi linkre kattintva olvashatja:
https://www.honlap.hu/adatvedelmi-nyilatkozat

 

RÉSZLETES ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1.BEVEZETÉS

A 2016/679 GDPR Rendelet, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) alapján a személyes adatok kezelésének megkezdése előtt az érintett személyt tájékoztatni szükséges az alábbiakról:

- a vállalkozás, és ha van, az adatvédelmi tisztviselő megnevezéséről és elérhetőségéről;
- meg kell jelölni, milyen célból gyűjtjük az adatokat; az adatok kategóriáit; az adatkezelés jogalapját;
- amennyiben külső adatfeldolgozóhoz adattovábbítás történik, erről a tényről, az adatfeldolgozó megnevezéséről, székhelyéről; a továbbított adatok kategóriáiról, az adatkezelés időtartamáról, és a továbbítás elmaradásának következményeiről,
- tájékoztatást kell adnunk arról, hogy továbbítjuk-e az EU-n kívülre az adatokat, valamint az automatizált adatkezelésen alapuló döntéshozatal létezéséről, annak logikájáról és annak következményeiről.
- tájékoztatnunk kell az érintettet arról, hogy kérésére megkaphatja a gyűjtött adatokat, mert ehhez hozzáférési joga van, valamint tájékoztatnunk kell az adatvédelmi jogairól;
- külön arról, hogy joga van panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz; hogy bármikor joga van visszavonni a hozzájárulását,
- végül tájékoztatjuk a hozzájárulás megtagadásának következményeiről.

A tájékoztatást írásban kell megtenni, de kérésére szóban is megadható, ha az érintett megfelelően igazolja a személyazonosságát. A tájékoztatásnak díjmentesnek kell lennie. A 3. személytől vagy nyilvános forrásból kapott adatok esetén, az adatok megérkezése után 1 hónapon belül tájékoztatnunk kell az adatkezelésünkről az érintetteket a fenti listának megfelelően. Nem szükséges a tájékoztató alkalmazása, ha a kiküldése lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne, vagy ha jogszabály írja elő az adatkezelést. A címlistának használt 3. személytől származó adatok esetén, az első levélben írásban tehetjük meg a fenti tájékoztatást.

2. ALAPADATOK

Név: Németh Miklós e.v.
Székhely: 7213 Szakcs, Vörösmarty 58.
Nyilvántartási szám: 51484710
Email cím: arnyved@gmail.com
Telefon: +36-20-2019-3061

(a továbbiakban: Adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.
Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi weboldal (továbbiakban Weboldal) adatkezelését szabályozza:
http://redony-ajto.hu

3. ÉRTELMEZŐ FOGALMAK

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik. Jelen szabályzat értelmezésében adatfeldolgozás különösen minden olyan, érdemi döntést nem igénylő technikai adatkezelési művelet, amit az adatkezelő megbízása alapján az adatfeldolgozó végez.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján- beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is- az adatok feldolgozását végzi.

Adatgazda: egy adott szervezeti egységnél kezelt személyes adatok tekintetében a szervezeti egységet irányító vezető, aki felelős a szervezeti egysége által kezelt valamennyi személyes adat jelen szabályzatnak megfelelő kezeléséért.
Adathordozó: az adat fizikai megjelenési formája, tárolási helye, ide értve az iratokat is.

Adatigénylő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely a személyes adatai kezelésével, helyesbítésével, törlésével vagy zárolásával kapcsolatban kérelmet nyújt be az adatkezelőhöz.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, törlése és megsemmisítése. Ide tartozik még, az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang-, vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyér-, talpnyomat, DNS - minta, íriszkép) rögzítése. Jelen szabályzat értelmezésében adatkezelés különösen az egyes adatkezelési műveletekkel kapcsolatos döntés meghozatala, utasítások kiadása.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat. különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret-, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatkezelési incidens: a biztonság olyan sérülése, mely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi, vagy a jogosult hozzáférést akadályozza.

4. AZ ADATKEZELÉS LEHETSÉGES JOGALAPJAI

A jogszerű adatkezelés feltétele, hogy a személyes adatok kezelése rendelkezzen GDPR-ban szabályozott valamely jogalappal.

4.1. HOZZÁJÁRULÁS

A hozzájárulás az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilatkoztatása. Az önkéntesség fogalmilag, valódi választási lehetőséget biztosít az érintettnek. Így nem értelmezhető a hozzájárulás megadásának megtagadása együtt jár valamely szolgáltatásból történő kizárással, tehát negatív következménye van. A hozzájáruláson alapuló adatkezelés nem értelmezhető olyan helyzetben sem, amikor a két fél között hatalmi egyensúlyhiány van.

Kifejezett a hozzájárulás szükséges speciális, az érintettre jelentős adatvédelmi kockázattal járó esetekben.
Az elszámoltathatóság elve értelmében az adatkezelőt igazolási kötelezettség terheli, így az Adatkezelőnek igazolnia kell, hogy az érintett személyes adatai kezeléséhez hozzájárult.

A hozzájárulás bármikor visszavonható és erről az érintettet a hozzájárulása megadása előtt tájékoztatni kell.
Az Adatkezelő. hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén, csak akkor kezel személyes adatokat, ha a hozzájárulás önkéntes alapon, tájékoztatáson alapul, konkrét célt szolgál, az adatkezelés minden okát világosan meghatározva, explicit és pozitív művelet eredménye.

A hozzájárulás előtt az érintettek minden esetben, egyértelmű és egyszerű nyelvezetű, jól látható, visszavonható és a hozzájárulás visszavonásának lehetőségét elmagyarázó írásbeli tájékoztatót kapnak és írnak alá. A tájékoztatás mindig tömör, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos nyelven és mindenki számára közérthetően megfogalmazva kerül megadásra.

A tájékoztatónak az alábbi pontokat kötelezően tartalmaznia kell:
- az adatkezelő, és az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége;
- meg kell jelölni milyen célból, gyűjtjük az adatokat;
- meg kell jelölni az adatok kategóriáit;
- meg kell jelölni az adatkezelés jogalapját;
- ha más adatkezelő is megkaphatja az adatokat, ezt is közölni kell;
- továbbítjuk-e az EU-n kívülre az adatokat;
- tájékoztatást kap az érintett arról, hogy megkaphatja a gyűjtött adatokat, mert ehhez hozzáférési joga van;
- tájékoztatni kell az adatvédelmi jogairól;
- tájékoztatni kell, hogy joga van panaszt benyújtani az adatvédelmi hatósághoz;
- tájékoztatni kell, hogy bármikor joga van visszavonni a hozzájárulását;
- tájékoztatni kell az automatizált adatkezelésen alapuló döntéshozatal létezéséről, annak logikájáról és annak következményeiről;
- végül tájékoztatni a hozzájárulás megtagadásának következményeiről.
A tájékoztatásnak díjmentesnek kell lennie.

4.2. SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSE

Az adatkezelés megfelelő alapja, ha arra valamely szerződés vagy szerződéskötési szándék keretében van szükség. Szűken kell értelmezni, vagyis a szerződés megkötését megelőző, a szerződéskötéshez vezető adatkezelés esetén a szerződés teljesülése után már nem megfelelő jogalap az adatkezelésre.

4.3. JOGI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSE

Az adatkezelés jogalapja lehet egy uniós vagy nemzeti jogban foglalt kötelezettségnek a teljesítése. A kötelezettségnek kötelező erejű jogszabályon kell alapulnia, ebben az esetben az adatkezelés célját is az uniós vagy nemzeti jogszabályban kell meghatározni.

4.4. LÉTFONTOSSÁGÚ ÉRDEK

A létfontosságú érdek, mint adatkezelési jogalap akkor alkalmazható, ha az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekének védelme miatt szükséges. A létfontosságú érdek, mint jogalap korlátozottan alkalmazható, kizárólag komoly veszélyhelyzet fennállása esetén.

4.5. KÖZÉRDEKŰ ADATKEZELÉS

A közérdekű adatkezelés jogalapként akkor alkalmazható, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.
Ide tartozik, amikor az Adatkezelőtől adatszolgáltatást kérnek közfeladat teljesítése érdekében és a személyes adat adatszolgáltatásának nem a hatóság megkeresésén és nem jogszabályon alapul.

4.6. JOGOS ÉRDEK

Jogos érdek esetén a személyes adatok kezelése az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekkel szemben elsőbbséget élvez az érintett olyan érdeke vagy alapvető joga és szabadsága, amely a személyes adatok védelmét teszi szükségessé.
Annak eldöntésére, hogy az Adatkezelő jogos érdekével szemben elsőbbséget élvez-e az érintett érdeke vagy alapvető joga vagy szabadsága, az úgynevezett érdekmérlegelési tesztet kell elvégezni. Az érdekmérlegelési teszt írásbeli dokumentálása annak, hogy az Adatkezelő által tervezett személyes adat kezelésre miért van szükség, azt az adatkezelő hogyan végezné el, és milyen az érintettek érdekeit védő, garanciákat tartana be a folyamat során.

4.6.1. AZ ÉRDEKMÉRLEGELÉSI TESZT

- Az adatkezelés céljának pontos meghatározása, milyen adatkategóriák, mennyi ideig tartó kezelését igényli a jogos érdek.
- Az adatkezelő jogos érdekének a lehető legpontosabb meghatározása.
- A cél elérése érdekében feltétlenül szükséges a személyes adatok kezelése? Vannak-e alternatív megoldások, amelyek alkalmazásával a személyes adatok kezelése nélkül, vagy kevesebb személyes adattal is megvalósítható a tervezett cél?
- Annak meghatározása, hogy melyek lehetnek az érintett érdekei az adott adatkezelés vonatkozásában, amelyeket felhozhatna az adatkezeléssel szemben?
- Annak meghatározása, hogy miért korlátozza arányosan az adatkezelői jogos érdek az érintett jogokat.

5. AZ ADATKEZELÉS ALAPELVEI

Az adatkezelési alapelveket az Adatkezelő az adatkezelése minden momentumában betartja és betartatja.
Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat elrendeli.
Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas és csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.
A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult vagy törvény megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
Személyes adat az országból- az adathordozótól vagy adatátvitel módjától függetlenül- harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme.
Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, a kezelendő adatok körét és megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg.
Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével - elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb estben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség estén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulást nem adta meg.
Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából átadott adatok tekintetében.
Az érintett kérelmére indult eljárásban a szükséges adatainak kezeléséhez való hozzájárulását vélelmezni kell, erre a tényre az érintett figyelmét fel kell hívni.
Az érintett a hozzájárulását az Adatkezelővel írásban kötött szerződés keretében is megadhatja a szerződésben foglaltak teljesítése céljából. Ebben az esetben a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbítását, adatfeldolgozó igénybevételét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.
A személyes adatok védelméhez fűződő jogot és az érintett személyiségi jogait – ha a törvény kivételt nem tesz – az adatkezeléshez fűződő más érdekek, ideértve a közérdekű adatok nyilvánosságát is, nem sérthetik.

6. AZ ÉRINTETTEK JOGAI
6.1. AZ ÁTLÁTHATÓ TÁJÉKOZTATÁS

Az érintettek tájékoztatása az adatkezelő kötelezettsége, amely az átláthatóság alapelvének megvalósítását szolgálja. Az érintetteket tájékoztatni kell az adatkezelő elérhetőségéről, az adatkezelés lényeges körülményeiről, az érintett jogairól és a jogérvényesítés lehetőségeiről. A tájékoztatást abban az esetben is meg kell adni az érintetteknek, ha a személyes adatokat nem tőlük gyűjtötték. A tájékoztatás megadásának határideje a két esetkörben a következők szerint változik:
- ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik, az adatok gyűjtésekor,
- ha a személyes adatok más forrásból származnak, az adatok megszerzésétől számított 1 hónapon belül (ha kapcsolattartásra használják az adatokat, az első kapcsolat felvételekor) kell az érintetteket tájékoztatni.

A tájékoztatás garanciális jellegű az érintett jogok gyakorlása szempontjából, ezért az érintettet
- érthető és átlátható módon
- főszabály szerint írásban (elektronikus út is ideértendő), az érintett kérésére szóban
- díjmentesen kell tájékoztatni.

6.2. HOZZÁFÉRÉSHEZ VALÓ JOG

A hozzáféréshez való jog az átláthatóság alapelvének megvalósítását szolgálja. Az érintett kérelmére vissza kell neki igazolni, hogy a személyes adatai kezelése folyamatban van-e, és ha igen, akkor hozzáférést kell biztosítani számára a kezelt személyes adataihoz, valamint hozzáférést kell biztosítani neki az alábbi információkhoz:
- az adatkezelés célja,
- a kezelt személyes adatok kategóriái,
- a címzettek,
- a tárolás tervezett időtartama,
- az érintett jogai,
- a panasz benyújtásának joga (jogorvoslati jog)
- az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is.

6.3. HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG

Ez a jog a pontosság alapelvének való megfeleltetést érvényesíti. Ha az Adatkezelő. által kezelt adatok nem pontosak az érintett kérheti a rá vonatkozó pontatlan személye adat helyesbítését vagy kiegészítését.

6.4. TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG

Az Adatkezelő. köteles törölni az érintett kérésére a rá vonatkozó személyes adatot, ha
- az adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték,
- az érintett visszavonja a hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
- az érintett a saját helyzetével összefüggő okokból a jogos érdeken, vagy közfeladat teljesítésén alapuló adatkezelés ellen tiltakozik, ideértve a profilalkotást is és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy marketingtevékenység ellen tiltakozik,
- a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
- a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy nemzeti jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Az Adatkezelő nem köteles törölni az adatokat az érintett kérelmére, ha valamelyik alább felsorolt kivétel alkalmazandó. Nem törölhető az érintettre vonatkozó személyes adatok, ha az adatkezelés szükséges
- a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából,
- az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy nemzeti jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,
- népegészségügy területét érintő közérdek alapján,
- közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést,
- jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

6.5. KORLÁTOZÁSHOZ VALÓ JOG

Az adatok korlátozása esetén az Adatkezelő csak tárolhatja a személyes adatokat, de egyéb módon nem kezelheti őket. Ez alól kivétel az érintett hozzájárulásával történő adatkezelés, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében vagy az unió illetve valamely tagállam fontos közérdekéből történő adatkezelés.

Az érintett kezelt személyes adatai korlátozását az alábbi esetekben kérheti:
- ha az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg az adatkezelő ellenőrzi a személyes adatok pontosságát,
- az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását,
- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
- az érintett a saját helyzetével összefüggő okokból a jogos érdeken vagy közfeladat teljesítésén alapuló adatkezelés ellen tiltakozik, ideértve a profilalkotást is, a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

6.6. ADATHORDOZHATÓSÁGHOZ VALÓ JOG

Az adathordozhatóság joga a GDPR által bevezetett új jog, ami az adatok szabad áramlását biztosítja az Európai Unión belül. Az érintett akkor élhet-e jogával, ha
- az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy szerződés teljesítése érdekében és
- automatizált módon történik.

Az adathordozhatóság nem egy általános jog, csak a fenti esetben élhet vele az érintett. Amennyiben az érintett él-e jogával, jogosult arra, hogy
- a rá vonatkozó személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja, vagy
- kérheti, hogy az adatkezelő közvetlenül továbbítsa az érintettre vonatkozó személyes adatokat egy másik adatkezelő részére.

6.7. TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG

Az érintett akkor élhet e jogával, ha az adatkezelés jogos érdeken vagy közérdekű adatkezelésen alapul és az érintett saját helyzetével kapcsolatos okból tiltakozik az adatkezelés során bármikor. Következménye főszabály szerint az, hogy az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább.
Kivétel, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy
- az adatkezelést kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy
- jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,
az Adatkezelő ezekben az esetekben jogosult a személyes adatokat tovább kezelni.

Speciálisan alakul a tiltakozáshoz való jog direkt marketing tevékenység esetén. Ebben az esetben, ha az érintett tiltakozik az adatok kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, az adatkezelő nem kezelheti tovább a személyes adatokat (ebből a célból).

6.8. JOGORVOSLATHOZ VALÓ JOG

Az érintett jogosult a felügyeleti hatóságnál panasz benyújtására (panasztételhez való jog), illetve bírósági jogorvoslatra.

A Felügyeleti hatóság Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága (NAIH) (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefon: +36 (1) 391-1400, honlap: http://naih.hu), akihez az érintett jogosult panaszt benyújtani, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR-t.
Az érintett a felügyeleti hatóság döntése ellen a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt élhet bírósági jogorvoslati jogával mind az érintette, mind pedig az adatkezelő/adatfeldolgozó és megtámadhatja a döntést.
Az érintett jogosult közvetlenül a bírósághoz fordulni, amennyiben megítélése szerint a személyes adatainak, a Rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették a Rendelt szerinti jogait. Az Infotv. rendelkezése szerint a hatáskörrel rendelkező bíróság az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék.

7. A SZOLGÁLTATÓ ADATKEZELÉSEINEK BEMUTATÁSA

Az Adatkezelő a tevékenységei során a személyes adatok kezelése minden esetben törvényes vagy önkéntes hozzájáruláson alapul. Egyes esetekben az adatkezelés, hozzájárulás hiányában egyéb jogalapon nyugszik. Az Adatkezelő tevékenységéhez adatfeldolgozók közreműködését és szolgáltatásait is igénybe veszi.
A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

8. ADATKEZELÉSEK ÉS ADATTOVÁBBÍTÁSOK

A. Vállalkozás honlapjával kapcsolatos adatkezelés

- Az adatkezelés célja: A honlapot látogató ügyfelek/látogatók azonosítása, számukra az elektronikus szolgáltatások elérhetővé tétele
- Az adatkezelés jogalapja: Szerződés teljesítéséhez szükséges, érintett hozzájárulását adta
- Az adatkezelés jogalapjának megnevezése: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont és a) pont
az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) a)
- Az érintettek köre: a honlapot látogató személyek
- Az érintettekre vonatkozó adatok: felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és operációs rendszer típusa. Az adatkezelő a honlap felületén található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül történő kapcsolatfelvétel során a felhasználó által megadott E-mail címét, nevét, telefonszámát azonnal továbbítja a Vállalkozás E-mail címére (arnyved@gmail.com).
- Az adatok forrása: a honlapot látogató személyek
- Az adatok kezelésének időtartama: az arnyved@gmail.com címre való kapcsolatfelvétel során az ügyfél és a Vállalkozás között meglévő kapcsolt idejéig.
- Az adatkezelés technikai jellege: elektronikus
- Az adatfeldolgozó megnevezése: Oleander Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
- Az adatfeldolgozó címe: 3534 Miskolc, Gőz u. 7.
- Az adatkezeléssel összefüggő tevékenysége: tárhelyszolgáltatás
- Az adatkezelés célja: a honlap működésének biztosítása
- Az adatkezelés jogalapja: adatkezelő jogos érdeke
- Az adatkezelés jogalapjának megnevezése: GDPR 6 cikk. (1) bekezdés f)
- Az érintettekre vonatkozó adatok: IP cím

Az adatfeldolgozó által megadott Adatkezelési tájékoztató az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://www.honlap.hu/adatvedelmi-nyilatkozat

Szakcs, 2018 május 21.